Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Szerelem jól meggondolva

2009.10.21

Az igaz szerelemről írt eddigi cikkeim azon alapulnak, hogy úgy érzem, megtaláltam a másik felemet. S most ott tartunk, hogy esküvőt tervezünk-szervezünk. Ám amikor ismerőseimnek újságolom a nagy hírt, az örömmámorok közepette kapok néha olyan kérdést, ami váratlanul ér, s amivel nem tudok mit kezdeni.

Az egyik ilyen, hogy vele akarom-e leélni a hátralevő életemet. Erre a kérdésre csak pislogok nagyokat és meglehetősen szokatlanul egy szó sem jut az eszembe, amit erre felelhetnék. Hiszen persze, hogy vele akarom leélni, de ennek a kérdésnek az én „készülékemben” semmi értelme. Rájöttem, hogy az akarás szóval van itt a gond. A valódi válaszom a kérdésre egy kívülálló számára elég zagyva lenne: nem, nem akarom vele leélni az életem, egyszerűen csak vele fogom, mert így van rendjén. A kapcsolatunkban fel sem merül az akarás, csak van. Együtt vagyunk, mert ez az élet rendje és nem is lehetne másként.

Nem tudom, értik-e. Ahhoz tudnám ezt hasonlítani, mint ha mondjuk megkérdezné valaki önöktől, hogy a nagylábujjukkal képzelik-e el a hátralevő életüket. Természetesen nem képzelik el vele, mert annyira nyilvánvaló. Ki akarna a nagylábujja nélkül élni? Az egész kérdésnek semmi értelme.

Éppilyen furcsán éreztem magam akkor is, amikor azt kérdezték: jól meggondoltad te ezt? Na kész, csak álltam ott, mint a sült hal. Nem, nem gondoltam meg. Szerelemből házasodom, nem agyból, nem meggondolásból.

Nem tudom, önök megtalálták-e már a valódi párjukat. De képzeljék el, hogy hosszas keresgélés és sok-sok csalódás után végre megtalálják azt az embert, aki megérti önöket: minden gondolatukat, minden érzésüket, minden vágyukat. Mert ő is pont így gondolkozik, érez, vágyik. Képzeljék el, hogy rátalálnak a tökéletes harmóniára, s akkor valaki azt kérdezi, hogy jól meggondolták-e. Hogy vele akarnak-e lenni.

Szívből kívánom mindenkinek, hogy tapasztalja meg, mennyire rókafogta csuka az ilyen kérdés! :-)

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.