Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A túlsúly esztétikája

2009.09.01

Amióta csak együtt voltak a párjával, folyamatosan hízott. No nem mintha nem fért volna el rajta, vézna lány volt mindig. A fiú is szép szál legény volt, még így, a kis pocakjával is, amit kapcsolatuk kezdete óta növesztett. Imádták egymást, nemcsak belül, kívül is. A lány álomtestű Adonisznak látta a fiút, a fiú álomtestű Vénusznak a lányt. Így hát ahogy jöttek fel a párnácskás kilók, időről időre félig viccesen, félig valós aggodalmakkal telve ugratták egymást, mi lesz, ha a másik elhízik. Nincs ebben semmi rossz. Akármennyire is szeret az ember valakit, ijesztő úgy elképzelni, hogy nem fér be az ajtón. És hát tíz kiló, az tíz kiló, ami egy év alatt azért nem semmi. Fejenként meg pláne.

Aztán egy szép nyári napon strandra mentek. Csak úgy duzzadtak a büszkeségtől, ahogy egymás mellet végigvonultak a fövenyen, Vénusz és Adonisz. Szépek, fiatalok és boldogok voltak. Napfürdőzés közben, a füvön heverészve éppen egyszerre pillantottak meg valami nem mindennapit: ducinénit és ducibácsit. Minden rosszindulat nélkül, a mókás látvány hatására vidáman egymásra vihorásztak. Mint két hatalmas gombóc, gurult a parton a két kisöreg. Mindkettőnek ikerterhes mindenórás kismamákat megszégyenítő pocakja volt. A bácsinak két visszeres pipaszárlábikó, a néninek két hatalmas, petyhüdt sonka sétált a hasa alatt, amelyre felülről emberfej nagyságú mellek lógtak.

Miután kinevették magukból a mókás meglepetést, a fiú szendvics után kotorászott a táskában, majd jóízűen falatozni kezdett. A lány azonban tovább figyelte a furcsa párt. És akkor történt valami. Semmi különös, de mégis. Észrevette, ahogyan kézenfogva sétálnak a víz felé.  Ez minden. De olyan szeretetteli volt az a pár pillanat, annyira átjárta a két gombócot valami egészen különös lágyság és kedvesség, hogy a lány csordultig telt vele. Hirtelen a fiúra csimpaszkodott. – Most először érzem, hogy egyáltalán nem fogom bánni, akármekkorára is híznál.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.