Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Húzd meg - ereszd meg?

2008.11.28

Nemrég olvastam egy lány írását az interneten, amelyben azon morfondírozik, hogy vajon ha az ember lánya megtalálta az igazit, hogyan egyensúlyozzon a kapcsolatban helyesen. Hiszen – szerinte – a híres férfiúi vadászösztönt is ki kell elégíteni, tehát időnként távolságot kell tartani, hogy a párjának továbbra is legyen miért küzdenie.

A magam részéről én ezt borzasztóan furának találom. Ha az ember lánya valóban megtalálta az igazit, tehát azt a partnert, akivel adott a harmónia és a túláradó szerelem-szeretet, akkor ilyen kérdés nem létezik. És ez nem költői túlzás.

Egy optimális párkapcsolatban, ahol a két fél egymásnak valóban partnerei, az ember önkéntelenül is kitárulkozik és megzabolázhatatlanul őszinte. Olyan természetes módon nyílik meg ilyenkor két ember egymás előtt, hogy bármiről tudnak beszélni, bármit nyíltan tehetnek a másik előtt vagy tudtával, amit szeretnének. Hiszen egy valódi párkapcsolatban az a legjobb, hogy az ember száz százalékig, mindent felölelve önmaga lehet. Mert éppen emiatt szeretik!

Innentől fogva pedig nincsenek olyan kérdések, hogy hogyan egyensúlyozzak odaadás és távolságtartás között, mikor mit engedhetek meg magamnak és mit nem. Mikor lehetek őszinte és mikor nem, mikor mondhatom ki, amit gondolok és mikor nem. Ezek egy egészséges kapcsolatban egyszerűen nem léteznek!

Legyél mindig önmagad. Tedd mindig azt, amit szeretnél. Mondd ki mindig nyíltan, amit gondolsz. Olyan nincs, hogy rosszul viselkedsz, rosszat mondasz, rosszul gondolkozol. Minden úgy van rendjén, ahogy van, ebből következik, hogy te is.

Mindezt nem csak párkapcsolatokra értem, ez általános recept. Nem értem, miért kell az embernek hazudoznia, alakoskodnia, megjátszania magát. Fogadj el másokat is olyannak, amilyenek – és magad is legyél az, aki vagy. Merd vállalni! Minden ember egy csoda, amit nem álcázni, hanem csakis felvállalni szép, mi több: természetes, harmonikus és egészséges.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.